En bedemand hjælper familien med processen

Bedemanden hjælper de mange beslutninger på vej, som skal tages midt i den svære tid. I sådan en situation er det utvivlsomt svært at have det forkromede overblik på egen hånd. Man er stadig i en tilstand, hvor minderne og tankerne strømmer ind over en.

I denne situation er bedemanden en vigtig hjælpende hånd. Bedemanden hjælper med eksempelvis at holde styr på noget af papirarbejdet, som der skal til – og dette kunne eksempelvis være kontakt med kirken eller en ordning af forsikringer. Hvis der skal indrykkes en dødsannonce, kan bedemanden også hjælpe med dette, med henblik på at flere fra lokalmiljøet kan dukke op.

En stor hjælp i en svær situation

En bedemand, f.eks. hos Kronjyllands.dk, er dermed en mangefacetteret person som hjælper med en bred vifte af opgaver.  Ved et dødsfald dukker der nemlig et stort antal ting op, som pludselig skal ordnes. Det er sådanne opgaver, som bedemanden har stor erfaring med at varetage. Sågar det, at bedemanden ved hvilke opgaver der skal håndteres, samt at kunne rangere dem i en prioriteret rækkefølge, er en uvurderlig hjælp i denne situation. 

Hvis en uerfaren person skulle gøre det samme, ville det være en langt mere uoverstigelig opgave. Det kræver en stor grad af ekspertise at kunne løse opgaven uden gnidninger og uden tabte bolde. Og hvis man skulle lære det på egen hånd, ville det typisk ikke være mens man er i sorg, der er den mest ideelle situation man kan lære det i. Her har bedemanden den fordel, at vedkommende er udenforstående og dermed har en professionel distance til situationen.

Erfaren hjælp gør processen lettere

Selvom en bedemand står udenfor situationen, medfører dette ikke en distanceret kølighed. Tværtimod vil en bedemand have en varm og nær forståelse for den situation, som de pårørende står i. På denne måde vil bedemanden også agere som en social støtte og hjælpe med at forstå de næste skridt. 

At en bedemand er trænet til at forstå den sårbare situation, er en stor lettelse og fordel for de pårørende. Det er en tid, hvor man er ekstra tyndhudet og måske endda ekstra diffus. Det kræver plads og forståelse for den pågældende situation. Dette vil man netop opnå med en bedemand, da de har prøvet denne situation mange gange før. En god bedemand kan balancere mellem at have en professionel distance i nogle situationer og så dernæst at have en varm relation i andre situationer.

33 Replies to “En bedemand hjælper familien med processen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *