Hvordan er moms i UK og hvordan påvirker det dig? 

Moms er en forbrugsafgift, der opkræves på salg af varer og tjenesteydelser i mange lande. Moms i UK er lavere en mange andre lande, men der følger også nogle andre regler og krav, som det er vigtigt at du kender til hvis du skal drive business i landet. Der opkræves også moms på import af varer og tjenesteydelser til Det Forenede Kongerige fra andre lande. Den normale moms i UK er 20 %. Momsen opkræves af virksomhederne og betales derefter til staten. Når du sælger varer fra en dansk virksomhed til en britisk forbruger, betyder de nye britiske regler, at du skal være opmærksom på, om værdien af de varer, der sendes, er under 135 £, og hvor varerne befinder sig, da dette har betydning for fakturering og opkrævning af moms i UK. Hvis værdien af varerne er under 135 £, skal der ikke opkræves moms. Men hvis varernes værdi er på 135 £ eller derover, skal der opkræves moms til standardsatsen på 20 %. Hvis varerne befinder sig i EU, skal der desuden opkræves moms efter den sats, der gælder i det land, hvor varerne befinder sig. Hvis varerne befinder sig uden for EU, skal der ikke opkræves moms. Hvis du ønsker at lære mere om moms i UK, samt hvad du kan gøre for at få styr på de nye regler og krav, så kan du finde meget mere information hos https://www.timevat.com/lande/moms-uk/

 

Sådan får du styr på de nye regler om moms i UK 

 

De nye regler gælder også for tjenesteydelser. Hvis du leverer tjenesteydelser til britiske forbrugere, skal du være opmærksom på, om du skal opkræve moms i UK. Tjenester, der leveres elektronisk, f.eks. download og streaming, er momspligtige, uanset hvorfra de leveres. Andre tjenesteydelser, f.eks. hotelophold og biludlejning, kan være momsfritaget afhængigt af, hvorfra de leveres. Hvis du f.eks. leverer hotelovernatning i London fra et hotel i Irland, skal der ikke opkræves moms. Hvis du derimod leverer hotelophold i London fra et hotel uden for Irland, skal der opkræves moms til standardsatsen på 20 %. Som dansk virksomhed, der sælger varer eller tjenesteydelser til britiske forbrugere, er det vigtigt at være opmærksom på disse ændringer for at overholde den britiske momslovgivning. Hvis dette ikke sker, kan det medføre bøder og renter. 

 

Moms i UK påvirker også danske webshops 

 

Moms i UK er en afgift, der opkræves på værdien af varer og tjenesteydelser, der sælges i Storbritannien. Fra den 1. januar 2021 vil de britiske momsregler blive ændret for at skelne mellem salg af varer til en værdi på under 135 pund og salg af varer, der foretages via en online markedsplads. Ved salg til britiske forbrugere vil der blive opkrævet moms til UK på salgsstedet for alle forsendelser med en værdi på op til 135 pund. Det betyder, at hvis du sælger varer med en værdi på op til 135 pund til britiske forbrugere, vil det være obligatorisk for danske webshops at lade sig momsregistrere i Storbritannien, fakturere britisk moms på salgstidspunktet og sikre import af varer ved den britiske grænse, samt levere DDP. De nye britiske momsregler gælder fra den 1. januar 2021.

2 Replies to “Hvordan er moms i UK og hvordan påvirker det dig? ”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *