Hvordan strækker du dit haleben ud?

Halebenet eller halebenet er i bunden af rygsøjlen og hjælper med at støtte bækkenet. Det er muligt at skade eller knække halebenet og forårsage betændelse og smerte. Vedvarende halebenesmerter er kendt som coccydynia. Du kan med fordel brug en halebenspude til at lindre smerterne.
 
Halebenet er trekantet og består af mellem tre og fem knogler. Hos mennesker er det en ikke-fungerende hale. Mange bækkenbundsmuskler indsættes i halebenet, så skader på dette område kan også påvirke dem. Disse muskler hjælper med afføring, løb, går og bevæger benene. Bækkenbunden understøtter også vagina. Udførelse af specifikke strækninger kan hjælpe med at lindre spændinger i halebenet. I denne artikel fortæller vi om halebensøvelser, som folk kan bruge til at lindre smerter.
 
Folk vil typisk have coccydynia eller vedvarende halebenesmerter, når de sidder, eller når noget lægger pres på den nedre rygsøjle. At sidde i den forkerte position, falde bagud, fødsel og hypermobilitet kan alle skade selve knoglen eller det omgivende væv og muskler. Halebenesmerter er mere almindelige hos kvinder end hos mænd. Ud over at lindre smerten ved coccydynia, bør behandlingen reducere inflammation og lette muskelspændinger. En nylig undersøgelse viste, at mennesker med coccydynia havde gavn af at udføre øvelser for at øge brysthvirvelens mobilitet og for at strække musklerne i balder og hofter. Disse øvelser reducerede deltagernes smerter, når de sad, og øgede det tryk, de kunne modstå på lænden, før de følte smerte.
 
ØVELSER TIL AT LINDRE HALEBENSSMERTER
Hvis du straks øger strækningen over tid, kan bevægelsesområdet udvides. Lig dig ned på ryggen og stræk fødderne lige ud. Bøj det ene knæ mod brystet. Hold fast i det bøjede knæ og træk det forsigtigt ned i brystet. Hold i 30 sekunder, og gentag derefter på den anden side.
 
Lig dig ned på ryggen. Løft knæene mod loftet, og hold fødderne flade på gulvet. Bøj venstre ben tættere på kroppen og hvil venstre ankel hen over højre knæ. Løft hænderne omkring højre lår og træk det forsigtigt mod brystet i 30 sekunder. Gentag på den anden side.
 
Start i samme position og sørg for din ryg strækker sig med forbenet bøjet i en 90 graders vinkel foran kroppen og knæet og skinnebenet på bagbenet på jorden. Hold kroppen oprejst, løft armene til skulderhøjde ud til siden. Fokus på at trække skulderbladene ned og tilbage for at forhindre, at skuldrene stiger. Drej langsomt fra torsoen mod venstre side af kroppen, indtil armene er næsten på linje med benene. Derefter vender du langsomt tilbage til midten og roterer mod højre side. Drej 4-5 gange til hver side, og drej kun så langt som muligt uden smerter.
 
Hvis du lider at smerter i halebenet, så kan være motion være godt for dig. Men lad være med at løbe og lad være med at dyrke sportsgrene som fodbold, golf eller fodboldgolf, du skal i stedet for bare gå, og du skal stoppe hvis du begynder at få smerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *