Ønsker du en børnevenlig og rar hund?

Der kan være rigtig mange gode grunde til at anskaffe sig en hund, både før og efter man har stiftet familie. En hund er automatisk et højtelsket medlem af familien, som altid er loyalt og godmodigt, uanset hvad der sker. Når der skal gås tur med hunden kan det sagtens gøres til en gåtur for hele familien, så alle familiemedlemmerne kommer ud for at røre sig i den frie natur som et dejligt afbræk fra hverdagen. En af de racer, der er mest populære blandt danske børnefamilier, er racen Dogue De Bordeaux. Denne hunderace er loyal og livlig, god overfor børn og andre dyr i hjemmet – det vil altså sige en alt i alt helt perfekt hund til børnefamilien med både små og lidt større børn.

Børnenes krammedyr

Racen Dogue De Bordeaux blev oprindeligt opdrættet til at beskytte de prestigefyldte vinfarme ved Bordeaux i Frankrig, men fungerer i dag mest som trofast familiehund. Dens oprindelige funktion som vagthund gør at den vil gøre alt i sin magt for at beskytte sin familie mod farer og fremmede mennesker. Den har det bedst, når den er sammen med mennesker og har generelt set en afslappet og meget tolerant adfærd overfor små nysgerrige børn. Dette er især en fordel hvis du har helt små børn, der gerne vil røre ved alt og ikke kender til andres grænser eller hvis du har andre kæledyr i hjemmet.

Lydig og godmodig

Det er virkelig ærgerligt at få sig en hund som ikke adlyder en, fordi den ikke er blevet opdraget til det af sin tidligere ejer eller fordi hunderacen er svær at træne op. Heldigvis er netop denne hunderace meget intelligent og er derfor også nem at træne. Dog skal man være opmærksom på at hunden hellere vil bruge tid sammen med sine mennesker end at løbe rundt i parken hele dagen. Det er vigtigt at tilpasse aktivitetsøvelser, hjernestimulering og kost til hunderacen, så man sikrer sig en glad og tilfreds hund. Ligesom så mange andre hunderacer, anbefales det uanset hvad at man anskaffer sig en hvalp, så man selv kan sætte præg på opdragelsen allerede fra den er helt lille, især hvis man har små børn, den skal socialiseres med.

Den perfekte vagthund

Selvom denne hunderace er tæt knyttet til sin familie og elsker at lege sammen med små børn, skal man ikke bide skeer med dens vagtegenskaber, der i topform. Udover dette har den også det helt rette udseende som vagthund med dens store krop, tætte bygning og generelt set rå udseende. Derfor har denne hunderace fået det meget passende kælenavn ”Den Blide Kæmpe”. Nogle gange kan denne hunderace også blive lidt for stædig, så husk at få den socialiseret med andre hunde ved at gå ture i den lokale hundepark. Hvis du føler at det er passende, kan du sagtens træne hunden til at holde vagt i hjemmet, men samtidig er det også vigtigt at understrege at du ellers skal træne hunden med godbidder, rosende ord og anerkendelse.

 

One Reply to “Ønsker du en børnevenlig og rar hund?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *