Sådan kommer du i gang med at spille guitar

Har du en drøm om at lære at spille guitar? Vil du være en stor rockstjerne? Eller er det mere æstetikken med at sidde med en guitar ved lejrbålet og spille op til en god lejrbålssang? Uanset hvad slutmålet er, så er starten nogenlunde den samme, og her i artiklen kan du få hjælp til, hvordan du kommer i gang med at spille guitar, så du kan få sat skub i at få opfyldt din drøm.

Hvor skal du lære det?

Når man skal lære et nyt instrument, kommer det sjældent bare af sig selv. Hvem der skal lære dig guitar, kommer lidt an på, hvad du gerne vil. Men et godt sted at starte er på YouTube. Her kan du finde et utal af videoer, der viser dig, hvordan du skal spille sange i forskellige sværhedsgrader. Der findes også flere sider på internettet, hvor du kan finde akkorder til diverse sange, så som ultimateguitar.com. De fleste sider giver dig noget gratis, men du skal betale lidt for at få hele pakken.

Disse steder er rigtig gode at starte, men hvis du gerne vil blive rigtig dygtig, kan det betale sig at starte til undervisning hos en guitarlærer. Her kan du nemlig lære at spille med den rigtige teknik, og du kan lære tonelære og at læse noder. Dette er en vigtig baggrund, hvis du gerne vil mere end at kunne spille et par sange rundt om lejrbålet.

Find det rigtige udstyr

Når du skal starte med at spille guitar, mangler du den vigtigste ting: guitaren. Men hvor skal du starte? Det kan være svært at finde rundt i det utal af forskellige typer og mærker af guitarer, de forskellige slags strenge og plektre. En lille ting som, hvilken type strenge du vælger, har kæmpe betydning. Det kan betale sig at undersøge på nettet, hvilken type strenge, der er gode. Det er f.eks. smart at starte med en spansk guitar med tynde nylonstrenge fra f.eks. dan guitar strenge, da de ikke er så hårde ved fingrene, som f.eks. strengene på western guitaren eller den elektriske guitar kan være.

Andre hobbyer

Når du har mestret guitaren, så køb kirsebær træer, start et investeringsprojekt eller begynd at vandre. Der er mange hobbyer, der bare venter på, at du giver dem et skud og finder ud af, om det er noget for dig.

One Reply to “Sådan kommer du i gang med at spille guitar”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *