Skal taget skiftes nu?

Først skifter den ene nabo tag, og så den næste – og den næste igen. På et tidspunkt føles det som om man gør noget forkert, når man ikke bare følger trop og skifter taget ud ligesom alle andre. Men hvornår er det egentlig nødvendigt at skifte taget ud?

Et hus er ubetinget den første investering i de fleste boligejeres liv, og derfor er det jo bare sund fornuft at man vil passe på det. Men hvad betyder det egentlig at passe på det? Skal man prøve at holde liv i et 60 år gammelt tag eller skal man bare tage skridtet og skifte taget ud med et nyt?

Der er desværre ikke et entydigt svar på dette spørgsmål. Det handler om at vælge nogle dygtige rådgivere og lytte til sin sunde fornuft.

Find en dygtig rådgiver

Der er mange dygtige tagdækkere, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om du har brug for et nyt tag eller om dit tag blot kan repareres. I mange tilfælde kan der være mange penge at spare ved blot at reparere taget, men i nogle tilfælde vil det ikke kunne betale sig. Det er f.eks. hvis inddækninger omkring skorstenen bliver utætte, når den indvendige understrygning rasler ned eller rygningsstenene ikke længere sidder fast. Det kan nemlig være meget dyrt at vedligeholde et tag, når der f.eks. skal stillads, lift og lignende til, så når f.eks. teglstenene begynder at blive nedbrudte eller forvitrer, så er taget udskiftningsmodent. Det kan en dygtig rådgiver dog hjælpe dig med, f.eks. kan du få et gratis tagtjek hos de dygtige fagfolk hos Jysk Tagkompagni. Læs mere her: https://jysktagkompagni.dk/

Lyt til den sunde fornuft

hvis det koster mere at vedligeholde et gammelt tag end at få lagt et nyt, så siger den sunde fornuft altså, at taget bør skiftes ud. Ja, det er en stor udgift, men der følger heldigvis også mange fordele med. Ikke nok med at du forskønner husets udseende, så kan du også se frem til en betydelig stigning i husværdien, som du kan mærkes, hvis du vælger at sætte huset til salg. Det giver samtidig også flere interesserede købere, når der er lagt helt nyt tag på, så du kan regne med at huset bliver solgt en del hurtigere end med et gammelt, nedslidt tag. Sidst men ikke mindst kan du også regne med en betydelig besparelse på varmeregningen, især hvis taget bliver efterisoleret i forbindelse med udskiftningen. Det sker i de fleste tilfælde, da det er lovkrav, hvis det kan betale sig. Du skal altså ikke kun kigge på udgifterne, men i den grad også på alle de fordele, som et nyt tag bidrager med.

One Reply to “Skal taget skiftes nu?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *