3 ting du kan gøre for at passe bedre på klimaet

Vil du gerne gøre noget mere for klimaet, men er du ikke sikker på, hvad du kan gøre, er der her nogle gode bud på, hvad privatpersoner nemt kan vælge at gøre, hvis de også vil være med til at gøre en forskel.

Noget af det koster naturligvis flere penge end andet, men det er klart, at vi bliver nødt til at tænke i de baner, hvis vi vil hjælpe klimaet.

Plante blomster og træer

En ting der ikke koster så meget igen, og som du endda kan gøre derhjemme uden problemer, er at plante flere træer og blomster i haven. Der er mange mennesker, der har store haver, hvor der ikke står hverken blomster eller træer. Og det er en skam, da træer er gode for miljøet.

Så hvis det er længe siden, du har plantet nye træer eller blomster, eller hvis du har en stor have uden træer i forvejen, er det bare med at give den gas. Du kan også købe aflad ved at betale for at andre planter træer online, hvilket eks. kan ses hos projekter om One Tree Planted eller lignende.

Skift til en elbil

Hvis du endnu ikke har skiftet over til en elbil, er det måske på tide at gøre det nu. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det ikke gavner miljøet at køre rundt i en benzin eller dieselbil.

Så køb dig en elbil, hvis du har mulighed for det, og hvis du alligevel er på udkig efter en ny bil. Få dig en ladeboks type 2, så du nemt kan lade din bil op derhjemme, og glæd dig over at du er med til at gøre planeten grønnere ved at køre grønnere.

Vælg solceller eller varmepumpe til el og varme

Sidst, men ikke mindst, kan du også vælge at skifte over til en anden måde at få varmet din bolig op på eller bruge strøm i din bolig. Du kan eks. vælge at skifte dit gamle oliefyr ud med en varmepumpe, så du kan varme din bolig op uden at bruge fossile brændstoffer.

Du kan også sætte solceller på dit tag, som kan være med til at generere strøm til boligen. Det koster lidt at komme i gang med, men til gengæld vil du også blive glad for det, og du kan ende med at spare penge på dine udgifter til el og varme ved at lave disse valg.

One Reply to “3 ting du kan gøre for at passe bedre på klimaet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *