Vil du gerne have et hegn, der er let at holde? Så skal du prøve komposit hegn

Som husejer har man nok opgaver at se til. Man skal sørge for at male huset, man skal sikre sig, at taget har det godt, græsset skal slås, hækken skal klippes og så videre. Derfor er der nok mange husejere, der gerne vil finde de lette løsninger, når det kommer til mange ting.  

Det er ikke alle elementer i dit hjem, man kan få, som er let at vedligeholde. Men det kan man, når det kommer til hegn. Her kan man nemlig vælge et komposit hegn, og så bliver det ikke meget nemmere! Læs med, og bliv klogere på det! 

Hvad er et komposit hegn lavet af? 

Du er måske først og fremmest interesseret i at vide, hvad et komposit hegn består af. Komposit hegn er fremstillet af genbrugsplast og træfibre, og disse kan fås både som brædder eller paneler. Komposit hegn ligner træ, og det føles også som træ, men det er jo bare godt, hvis man synes, det er pænt. Det kan derfor være smart at vælge et komposit hegn frem for et træhegn, fordi et træhegn kræver meget mere vedligeholdelse, hvorimod et komposit hegn er meget nemmere at holde. 

Hvilket komposit hegn skal jeg vælge? 

Man kan vælge mellem et stort udvalg af forskellige komposit hegne. Hvis man f.eks. bor et sted, hvor der er meget larm, så kan man vælge et støjhegn, som hjælper med at holde noget af larmen ude. Der er mange forskellige kombinationer af højder og farver, så du kan helt sikkert finde et komposit hegn, der passer til din personlige smag. Du kan selv vælge, om du ønsker et mørkt, lyst, højt eller lavt hegn, så der er altså nok at vælge imellem. 

Hvor længe holder et komposit hegn? 

Man siger generelt, at et komposit hegn holder i omkring 30-50 år. Det er også derfor, der er mange, der vælger et. Et komposit hegn kan godt være lidt dyrere end andre hegne, men man får snart indhentet prisen, når hegnet holder i flere år, uden at det kræver den store vedligeholdelse. Der er også mange, der vælger at bruge komposit til skure, carporte samt beklædning af huse, fordi materialet er så slidstærkt og holder i mange år. 

Fordele og ulemper med komposit hegn 

Som det er med alting, så er der både fordele og ulemper ved et komposit hegn. Ulemperne er for det første, at et komposit hegn er lidt dyrere i pris, end mange andre typer hegn er. En anden ulempe er, at farven kan falme med tiden. Du kan altså ikke være sikker på, at dit hegn bliver ved med at holde den flotte glans, du først fik det i.  

Fordelene ved et komposit hegn synes dog at opveje ulemperne. Som vi ved, har komposit hegne en fantastisk holdbarhed, og så kræver det ikke særlig meget vedligeholdelse, hvilket der er et stort plus for mange husejere. Komposit hegn er desuden enormt smukke, og det er endnu en fordel ved at vælge det. 

2 Replies to “Vil du gerne have et hegn, der er let at holde? Så skal du prøve komposit hegn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *