Billån – med eller uden pant

Går du og overvejer at købe en ny bil og ønsker at gøre brug af et billån, så bør du måske lige læse med her. I denne artikel kommer vi ind på, hvad du skal tænke over, når du ønsker at optage et billån. Det gælder alt fra billån med pant eller uden sikkerhed, tjek af pant i bil og hvordan du lander det gode lån.

 

Billån med pant

Billån med pant er et billån med sikkerhed for långiver. Som en del af aftalen på billån, stiller du den nye bil som noget af værdi, som sikkerhed. Så løber långiveren en lavere risiko, ved at give dig billånet.

Billån uden sikkerhed
Billån uden sikkerhed er et billån uden pant. Dvs. at långiver løber en højere risiko ved at udstede lånet. Du må bl.a. ikke være registreret i RKI for kunne få lån uden sikkerhed.

Tjek af pant i bil
Når du køber en ny bil, kan du tjekke op på om der er pant i den. Du skal søge på bilens nummerplade eller stelnummer på sider som fx nummerplade.net eller tjekbil.dk. Der kan du oftest også se andre oplysninger som synsrapport, dato for sidste syn, km-tal osv. Du bør altid tjekke op på de oplysninger sælger af bilen giver dig, når du skal købe en ny bil.

Ansøg om flere lån
Gå ikke blot efter det første låntilbud som du modtager, men brug derimod sider som fx www.autolånet.dk. Sider som denne samler flere lånetilbud fra flere banker gennem én ansøgning. Derfra kan du sammenligne og overveje hvilket lånet, der passer bedst til dig. Kig bl.a. på de samlede tilbagebetalingsomkostninger, renter og gebyrer, når du skal sammenligne lånene. Snak desuden med familie og venner og hør om ikke de har nogle gode råd. Det kan godt betale sig at være omhyggelig.

2 Replies to “Billån – med eller uden pant”

  1. Добрый день всем!
    Форма поиска нужного ВУЗа
    На сайте вы можете ознакомиться с примерами наших работ и отзывами клиентов. Диплом об окончании лицея, колледжа или училища пригодится больше, чем свидетельство об окончании высшего учебного заведения.https://saksx-diploms-srednee24.com/ Без официального подтверждения, сложно занять руководящий пост на государственном предприятии.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *