Genbrug er godt

Vi lever i en verden, hvor vi hele tinden får at vide at vi skal købe nyt. Behovet for forbrug er noget, som ikke nødvendigvis gør os gladere, særligt ikke når der er for meget af det. Det er noget vi alle bliver mere og mere bevidste om, men desværre kan man jo ikke skære alt forbrug fra. Det er vigtigt at vi får de ting som vi har brug for, men hvordan kan man købe ting, og samtidig skade miljøet mindst muligt. Her kan du læse en god guide til hvordan du forbruger så etisk som muligt. Du kan også læse om hvorfor genbrug i Lyngby, har noget med dit forbrug at gøre. På Lyngbybladet.dk kan du læse om mange gode måder at lave genbrug på.  

Genbrug i forstaden 

En af de ting, som vi kan forbruge en hel masse af, er tøj. Mange mange tons tøj blive brændt hvert får, fordi vi bruger meget mere end vi har brug for. I gennemsnit bruger vi faktisk kun et stykke tøj syv gange, inden vi smider det væk igen. En måde du kan få mindre tøj på, er selvfølgelig ved at købe mindre i god kvalitet, men det er også vigtigt at de steder hvor du køber tøjet, producerer etisk. Du kan også vælge at gå hele vejen og købe tøj fra genbrug. På den måde kan du skaffe tøj der er bæredygtigt til billige penge. Dog kan det være svært at finde de helt gode sager i genbrug. Derfor er det en god ide at tage lidt væk fra byen, når du skal på genbrugstur. Du kan tage til en lille by for at gå i genbrug. Det kunne fx være genbrug i Lyngby, fordi det ligger et godt stykke vej fra en større by. 

Det gode indkøb 

Det er også vigtigt at tænke etisk når man køber ind. Langsomt giver mange butikker flere muligheder for at handle etisk. Derfor er det en god ide at kigge efter hvor man kan forhindre madspild, og hvor man kan købe biodynamisk mad. Der er mange steder hvor maden er billig når den er tæt på sidste salgsdato, her er det en god ide at slå til. Det kan også være en god ide at tænke over hvor meget kød man spiser, hvis man vil forbruge etisk. Kød er enormt dårligt for klimaet, fordi dyr spiser så mange planter for at blive store nok til at kunne slagtes, at det ikke er særlig økonomisk. Derfor er det en god ide at tænke over sit forbrug af kød. 

En mand skrald, en anden mands guld 

Tager man den endnu længere, kan det være en rigtig gode ide at kigge bag ved den brugs hvor man køber ind. Der er tit en skraldespand hvor masser af lækkert mad bliver smidt ud selvom der faktisk ikke er noget galt med det. En dygtig skralder behøver faktisk slet ikke at handle ind i butikken. Det er også en sjovt udfordring ikke at vide hvad man finder, men bare at se hvad der dukker op. 

One Reply to “Genbrug er godt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *