Har du prøvet at vaske dit tøj med sæbebær?

Det lyder umiddelbart som et underligt spørgsmål, for hvad er sæbebær overhovedet, men måske du ved det allerede, ellers kan du finde lidt mere ud af om det her. Sæbebær er en ny form af økologiske vaskemidler, der er blevet mere udbredte efterhånden. Sæbebær er nemlig et rigtigt miljøvenligt valg, så hvis du leder efter måder at foretage mere miljøvenlig tøjvask er sæbebær, eller sæbenødder som det også kaldes nogle gange, noget du bør undersøge nærmere. 

Hvad er sæbebær?

Hvis du er typen der går op i at være grøn og som leder efter miljøvenligt vaskemiddel så er sæbebær noget for dig. Det er et helt naturligt produkt, der fra naturens side er udstyret med noget der hedder saponin. Saponin er et aktivt stof der kan opløse fedt og snavs. Det fungerer ligesom sæbe og findes faktisk også i nogle madvarer vi spiser, men i små mængder. Her er det med til at forhindre insekter i at spise dem eller bakterier i at vokse for meget. En anden god ting ved sæbebær er at de ikke afgiver al sæben på en gang, det vil altså sige at de kan genbruges flere gange. Det er smart og sparer dig for at forbruge for meget.

Det er en genvej til allergivenlig vaskemiddel

Døjer du med allergi behøver du ikke lede efter svanemærket eller anden speciel fremstillet miljøvenligt vaskemiddel, du kan simpelthen nøjes med at købe sæbebær. De er nemlig også allergivenlige, fordi det er et så naturligt produkt at der ingen stoffer eller kemi er i dem, som kan irritere eller skade din hud. Meget af det såkaldte almindelige vaskemiddel indeholder meget kemi, der får det til at fungere efter hensigten, så det kan fjerne al den snavs vi får på tøjet. Men problemet er at det kan gå ind og irritere din hud, og i værste fald fremkalde allergiske reaktioner. Det er naturligvis bedst at undgå, og en mulig vej for at undgå det, er at vælge sæbenødder frem for det normale vaskemiddel.

One Reply to “Har du prøvet at vaske dit tøj med sæbebær?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *