Husk at spartle inden du maler

Spartling er en vigtig del af malerprocessen, som ofte overses. Spartling er med til at udfylde eventuelle revner eller huller i væggen og skaber en glat overflade, som malingen kan påføres. Uden spartling vil dit malerarbejde ikke se professionelt ud og kan endda skrælle med tiden. Så før du begynder at male, skal du sørge for at spartle først.

Når du spartler, skal du sørge for at udfylde alle huller, der kan være forårsaget af f.eks. tv’er, malerier eller hylder. Disse huller kan ofte føre til revner og afskalning i din maling, så det er vigtigt at udfylde dem, inden du maler. Spartling er en hurtig og nem proces, og det vil være med til at sikre, at dit malingsarbejde holder i mange år fremover.

Hvis du mangler spartelmasse, så bør du tage et kig forbi Maling.dk, som både har et stort udvalg online og i deres fysiske butikker.

Påfør maling efter spartling

Når spartelmassen er tør, kan du begynde at male. Sørg for at starte i et hjørne og arbejde dig udad med en rulle eller en pensel. Hvis du bruger en rulle, skal du sørge for at bruge en maling af god kvalitet og rulle den på i et tyndt lag. Hvis du bruger en pensel, skal du sørge for at fylde den op med maling og påføre den i strøg, der går i samme retning.

Hvis du maler en væg, der allerede er blevet malet før, skal du sørge for at fjerne eventuel afskalende maling først. Det kan du gøre ved at skrabe den af med en spartelkniv eller ved at slibe den ned. Når overfladen er glat, kan du begynde at male over den.

Sørg for at lade malingen tørre helt, før du flytter møbler tilbage i rummet eller hænger billeder op på væggen. Maling er et stort arbejde, men hvis du tager dig god tid og følger disse instruktioner, vil du kunne opnå et godt resultat.

Vægmaling og loftmaling

Vægmaling er normalt en smule tykkere end loftmaling, og den er beregnet til at dække store områder. Loftmaling er derimod tyndere og beregnet til at dække mindre områder. Vægmaling er også mere holdbar og kan holde til slitage bedre end loftmaling.

Hvis du skal male en væg, skal du sørge for at bruge vægmaling. Hvis du maler loftet, skal du bruge loftmaling. Vægmaling og loftmaling er designet til forskellige formål, og hvis du bruger den forkerte type maling, kan det føre til problemer senere hen.

2 Replies to “Husk at spartle inden du maler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *