Hvad er et dødsbo?

Et dødsbo er en efterladt bo, efter en person er gået bort. Det kan lyde som en hård titel, men det er ganske naturligt og forbundet med noget fint. Når en person afgår ved døden, og er den sidste tilbage, vil de typisk efterlade sig et hjem

For at finde ud af mere, så læs mere om dødsboer her. Her kan du læse mere om, hvordan du kan få hjælp til at rydde et dødsbo. Herunder kan du læse lidt mere generelt om dødsbo, og hvordan det kan opleves at stå med ansvaret for et dødsbo.

Et levet liv i et hjem

Et dødsbo kan være en underlig ting at forholde sig til, da det vidner om et levet liv. Der er stadig møbler, billeder stående på overflader og en masse andre ting, der vidner om, at der indtil for et kort øjeblik siden levede et menneske, der var omgivet at sine egne personlige ting.

Det fine ved et dødsbo er da også, at det fortsat holder liv i den person, der er gået bort. Der er en masse minder i et dødsbo, der er direkte forbundet med den afdøde. Derfor kan det også opleves lidt specielt.

Grænseoverskridende at skulle rykke op i hjemmet

Det kan virke meget grænseoverskridende at skulle være den person, der, så at sige, invaderer hjemmet. Det kan virke forstyrrende at skulle rydde et dødsbo – især når man går rundt i hjemmet og kan se, hvordan det er indrettet, og hvordan personen levede.

Hjemmet vil altid vidne om det liv, personen havde. Hvor de sad og slappede af, spiste mad, og hvor de sov og opbevarede diverse ting.

Man vil typisk rydde det med respekt og i et tempo, der passer alle. Hvis det er for uoverskuelig en opgave, kan man heldigvis få hjælp til det. Dette er desuden også en smart løsning, hvis man fx skal rydde et dødsbo på femte sal.

3 Replies to “Hvad er et dødsbo?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *