Hvorfor er IP-adresser nødvendige?

IP er kort for Internet Protokol. IP-adressen gør tovejs online kommunikation mellem hvilke som helst online enheder til en mulighed, uanset hvad den fysiske placering er. IP-adresser bliver brugt til at kunne identificere dig når du bevæger dig rundt på nettet. Den primære årsag til at IP-adresser er nødvendige er, at den ville være bogstaveligt talt umuligt at komme på internettet uden en IP-adresse. Så den simple årsag til at IP-adresser er nødvendige er altså at det er umuligt at logge på internettet. Eftersom at alle IP-adresser er unikke eksisterer der lige nu mange milliarder forskellige IP-adresser, som alle arbejder for en specifik enhed eller server, og bruges af en specifik gruppe mennesker.

 

Faste og Dynamiske IP-adresser

 

Ved brug af en fast IP-adresse har du en IP-adresse, som forbliver det samme over tiden. Dette kan være en stor fordel, hvis du f.eks. har din private IP-adresse koblet op til en masse forskellige private interne hjemmesider eller netværk. Det kunne f.eks. være intranettet for den virksomhed du arbejder på. Der er adgangen til denne givet til din IP-adresse, og hvis du har en dynamisk IP-adresse, vil dette meget ofte skulle ændres. Faste adresser har typisk den bedste online sikkerhedsteknologi, har hurtigere loading tider, og lider af langt færre afbrydelser end en dynamisk IP-adresse.

 

Dynamiske IP-adresser ændrer sig med hver eneste nye forbindelse. Det vil sige, at IP-adressen kan ændre sig hver eneste gang du slukker og tænder for din computer, når du logger af WI-FI og på igen, og af mange andre årsager. Derudover kan IP-adressen også ændrer sig selv nogle gange ud af den blå luft, hvilket betyder at du vil miste forbindelsen til internettet i kort tid. En ulempe ved dynamiske IP-adresser er altså at forbindelsen ikke er lige så stabil som en der kører over en fast IP-adresse. Langt de fleste internetudbydere i Danmark tilbyder både faste og dynamiske IP-adresser, så du bør tage et kig omkring.

 

Definitionen af IP-adresser: En Internet Protokol adresse er et nummer som automatisk bliver tildelt til enhver internet-forbundet enhed gennem dets server eller router. IPv4 IP-adresser består af 4 sæt af numre som er delt op i disse 4 sæt med tre forskellige punktummer.

 

IP-adressen er specielt vigtig for online virksomheder

 

Online virksomheder har ofte behov for at vide hvad deres IP-adresse er for at kunne fikse internetforbindelse problemer eller for at forbedre SEO resultater. Derudover er IP-adressen også vigtig for online virksomheder når det gælder online sikkerhed og beskyttelse. Her er målet selvfølgelig at sikre, at alt data der overføres mellem computer og virksomhedens IP-adresse er fortrolig, så hackere ikke har adgang til alt denne data.

 

Der findes altså to forskellige IP-adresser, som hver har fordele og ulemper. I denne artikel er vi gået lidt i dybden med forskellene mellem disse to IP-adresser, hvad en IP-adresse er og hvorfor e er nødvendige, samt meget mere. Vi håber, at denne artikel gav dig en lidt bredere viden omkring IP-adresser.

 

http://ip-nu.dk/

245 Replies to “Hvorfor er IP-adresser nødvendige?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *