Streamingtjenester er kommet for at blive

Danskerne er vilde med streamingtjenesterne og bruger dem dagligt, det gælder både på tv og musik. Den teknologiske udvikling er gået stærk, Vi er gået fra de klassiske afspillere som plader, kassettebånd, VHS, DVD og CD’er til musik, film og serie på computeren via brug af streamingtjenester på internettet. Med de nye muligheder behøver vi ikke at have kabler ført rundt i hele huset. Næsten det hele kan nu køre mere eller mindre trådløst.

Streaming af musik

Af musiktjenester er Spotify nok mest kendt, men andre kendte spillere på markedet er også Tidal, Deezer og Apple music. Med et simpelt abonnement på ca. 100 kr. om måneden kan man få adgang til en musik database med mere end 50 millioner sange. PÅ den måde har vi adgang til den musik vi ønsker, lige præcis når vi ønsker det.

F.eks. når vi skal i stemning til aftenens træning, starter vi musikken og skruer gerne op, mens vi gør os klar. Musikken giver os det kick, vi har brug for til at komme op i omdrejninger på de dage, hvor energien ikke er på sit højeste. Eller når vi har brug for at reflektere over dagens begivenheder, er det perfekt at ligge på sofaen med musik i ørerne. Stille og rolige musiknumre, som giver luft til tankerne. Vi tager også musikken med os på cykelture – både på de afslappende, men også på de mere seriøse cykelture, hvor vi giver den gas på pedalerne. Streamingtjenesterne er et hit for både unge og voksne og kan klart anbefales, hvis du er musikelsker. De tusindvis af numre gør det nemt for dig at finde netop de sange, du vil.

Prisen er generelt ens hos alle musiktjenester. Alle tjenester betaler ca. 70% af deres indtægter til dem der har musikrettighederne.

Streaming af film og serier

Det traditionelle flow tv er langsomt på retur, og færre og færre har et abonnement hos en tv udbyder. I stedet vælger flere at have DR’s tv-kanaler til at se nyheder og danske programmer, og derudover en eller to streamingtjenester til underholdning. Nexflix er nok mest kendt og var hurtigt ude og erobre store markedsandele i Danmark. Sidenhen er mange kommet til. Det er bl.a. HBO Nordic. Viaplay, Dplay, Tv2 play, Disney Plus osv. Det betyder at alle kan få noget til deres smag, og man kan finde det man har lyst til at se når det passer en selv. Tidligere skulle man holde øje med tv-guiden, men det er ikke længere så aktuelt.

One Reply to “Streamingtjenester er kommet for at blive”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *