Sjove gåder til børn

Kunne du godt tænke dig at udfordre dine børn med nogle sjove gåder? Dengang hvor moderne teknologi ikke fyldte så meget, og hvor børnene ikke gik rundt og legede med tablets og mobiltelefoner, så var det andre ting, der skulle til for at underholde og gøre barnet klogere. Det kunne eksempelvis være noget så simpelt som gåder.

Gåder kan nemlig være ret hyggelige, og selvom det er så simpelt, og man ikke rigtig skal bruge nogle fysiske genstande for at sidde og gruble over en gåde, så er det i den grad noget, som både børn og forældre kan få noget ud af. Se mere her.

Alle elsker gåder

Der er noget ret fedt over gåder, som de fleste faktisk er lidt fascinerede af – gåder er nemlig mystiske, og så snart man hører en gåde, har man både et behov for at løse den og finde ud af, hvad svaret er.

Lige netop derfor er gåder også en god ting at introducere til sine børn. Her kan man nemlig holde dem fast på noget og holde dem koncentrerede, hvilket de får rigtig meget ud af. Det er noget, I kan være fælles om i familien.

Et afbræk fra skærmene

Selvom man ikke rigtig kan komme udenom, at skærme bliver en del af den yngste generations opvækst, så kan man stadig gøre, hvad der er muligt, for at skærmene ikke kommer til at fylde lige så meget – og det er igen her, at gåderne kommer ind i spillet.

For ligesom at en god bog eller noget leg i haven kan få børnene væk fra skærmene for en kort stund, så kan det at sidde og gruble over en gåde gøre præcis det samme. Det er altså den slags aktiviteter, man også bør prioritere at få ind i barnets opvækst.

Find gode gåder på nettet

Men er gåder så ikke alt for svære for et barn? Jo det er de selvfølgelig, hvis du kigger på gåder for voksne – men ikke hvis du finder gåder for børn. Der er nemlig rigtig mange gode og sjove gåder, som sagtens kan være tilgængelige for et barn. På nettet kan du eksempelvis finde en masse af slagsen, og så kan du eventuelt vælge at printe dem ud. Så kan det enten fungere som et slags opgaveark, som dit barn skal sidde og løse – ellers kan du også læse det højt, så I kan sidde sammen som familie og løse gåderne og hygge jer.

5 Replies to “Sjove gåder til børn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *