Tag bussen ud i verden

Bussen er ikke ligefrem kendt som en af de mest populære rejseformer. Og det er faktisk lidt en skam. De rejsende synes at prioritere hurtig ankomst over selve turen, hvilket naturligvis er den helt store fordel ved at f.eks. flyve kontra at benytte buskørsel til en rejsedestination.

Men hvad er fordelene ved at rejse i en bus – kontra f.eks. at flyve? Det vil vi se på her.

Komfort og nydelse

Det er en noget mere hektisk affære, når man vælger at flyve. Det at skulle flyve, er nemlig forbundet med at skulle i lufthavnen. Her er det helt almindeligt med mange mennesker, lange køer og ventetid. Det hele starter allerede timer inden afrejse, hvor man bør møde op, for at være i god tid. Hernæst er der checkin og bagagen skal på bæltet. Så følger både securitycheck og mere ventetid foran gaten, inden man kan boarde det ofte sammenpakkede fly, hvor mere benplads altid er at ønske. Men: man kommer hurtigere frem, da rejsetiden er kortere.

Over for dette står bussen. Bussen er en langt mere afslappet og komfortabel rejseform. Der er bedre plads omkring sæderne og selve busturen er hyggelig – med flot landskab at se på lige ude på den anden side af ruderne. Du skal desuden ikke møde op flere timer i forvejen.

En anden fordel er, at du kan tage flere ting med i bussen. Der er ingen sikkerhedsvagter, som beder dig smide mad og væske i skraldespanden. Du kan med andre ord planlægge turen, så du har proviant og den bliver hyggelig.

Bussen opfordrer derfor også til en helt anden form for nærvær, hvor atmosfæren er mindre stressende og selve rejsen ikke blot føles som en sur pligt, inden man er fremme.

Som moderne rejsesende kan vi desuden finde yderligere trøst i, at vi ikke efterlader samme mængde CO2 fra bussen, set i forhold til hvad flyet gør. Klimaet har derfor også bedre af en tur i bussen. Og det samme har din pengepung typisk også.

One Reply to “Tag bussen ud i verden”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *