Ting, du skal overveje, når du køber en fugl som kæledyr

Fugle er smukke skabninger, der kan være gode kæledyr. De findes i mange forskellige former, størrelser og farver, så de passer til mange forskellige personligheder. Fugle giver også masser af fordele for dem, der lever med allergi eller astma, da de producerer meget lidt skæl og har et lavt allergenniveau. Inden du beslutter dig for at købe en fugl som kæledyr, er der dog nogle ting, du bør overveje først.

Der følger et ansvar med et kæledyr

Den første ting, du skal overveje, er, om du og din familie er klar til at tage ansvaret for et kæledyr. Fugle kræver meget pleje, tid og opmærksomhed; sørg for, at alle i din husstand kan forpligte sig til dette. Hvis du har børn, skal du sørge for, at de forstår, hvor vigtigt det er at passe godt på deres nye, fjerede ven.

Et kæledyr forpligter

Dernæst skal du afgøre, om en fugl er det rigtige kæledyr for din familie. Fugle kan leve mellem 15 og 30 år, afhængigt af deres race eller art. De har også brug for foder af høj kvalitet, der opfylder alle deres ernæringsmæssige behov, samt frisk vand dagligt. Husk på, at hvis du rejser ofte, er det måske ikke hensigtsmæssigt at have en fugl som kæledyr, medmindre du har en bekendt eller familiemedlem, som kan og vil passe den.

Hvilken type fugl ønsker i?

Du skal beslutte, hvilken type fugl du vil have som kæledyr. Papegøjer er f.eks. meget populære, fordi de efterligner lyde, og kan lære et stort ordforråd, men nogle synes, at de larmer og er ubehagelige. Papegøjer nyder også menneskeligt selskab, mens finker foretrækker at være alene med deres mage.

Der findes et bredt udvalg af fugle på markedet i dag, så det er en god idé først at undersøge, hvilke typer fugle der passer bedst til dine behov og din livsstil. Der er forskellige arter, som varierer i deres pasningskrav, hvor længe de lever, og hvilket støjniveau de producerer. Størrelsen er også rimelig væsentlig, i forhold til hvor meget plads den kræver. En stor papegøje kræver et meget stort bur, hvor en undulat eller en nymfeparakit, kræver et bur, som kan stå på en reol.

Tilbehør til fuglen

Når i har fundet ud af hvilken type fugl, så skal der købes bur, mad, legetøj og tilbehør, som passer til fuglen. Du kan finde det her. Fugle kan godt lide at lege, så de skal have legetøj i buret, som aktiverer dem. De skal også have korn, og du skal finde ud af, hvad fuglen godt kan lide af snacks, i form af grøntsager og frugt.

4 Replies to “Ting, du skal overveje, når du køber en fugl som kæledyr”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *